Schindler's List (1993)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
11.11.1969
Originaltitel: 
Schindler's List
Genre: 
Spilletid: 
3 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Særvisning
5.4
0
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (112 votes)

Resumé

Den tyske handelsmand Oskar Schindler (en stoisk Liam Neeson) starter en fabrik i det tyskbesatte Polen, hvor han anvender overvejende jøder som arbejdere. Men da han løbende bliver konfronteret med nazisternes brutale behandling af jøderne, redder han egenhændig mere end 1000 af sine medarbejdere fra udryddelseslejrene.

På trods af især én problematisk scene i Auschwitz formår Spielberg i filmen at holde sine flamboyante filmiske tricks i skak og fortæller på over tre timer den brutale, men sande historie om Schindlers jøder – i afdæmpede sort/hvid-billeder og med et hjerteskærende violinscore af John Williams. ’Schindlers liste’ er Spielberg, når han er allermest voksen og velovervejet, og med filmen blev instruktøren da også indlemmet i det fine Oscar-selskab, da han vandt for både Bedste Film og Bedste Instruktør.

Kommentarer

Simon

Først og fremmest: 'Schindler's list' er en film lavet af guder. Liam Neeson spiller fantastisk som "papir-nazist". Det var syndt at han ikke vandt en Oscar for sit livs rolle. Det samme med Ralph Fiennes. Han spiller også formidabelt som den sindsyge Amon Goeth, og Ben Kingsley skal man heller ikke glemme. Filmen formår også at blive sindsygt spændene, og uhyggelig. Især når Schindler sidder og taler om "business". Nazisten sidder over i det mørke hjørne, hvor man ikke rigtig kan se ham. Den er brutal, især scenerne med alle jøderne. Man venter bare på at en af dem dør. Filmen er hjerteskærende af højeste grad, især til slut. Filmen er den bedste film fra 2. Verdens krig, hvor man har et synspunkt på en karakter som ikke er ude i krigen og kæmpe for sit land. Filmen er også Spielberg's bedste film, uden nogen form for diskussion.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Nikolaj

Med Liam Neeson i hovedrollen, som gør det fremragende.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Biancha

filmen er en af de meget få film man kan blive ved med at se uden at stoppe

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Gritt

Den bedste film der nogensinde er lavet om 2. Verdenskrig!! Den film skal bare ses!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jacob

Holocaust med dens vanvittige klapjagt, undertrykkelse og evige forfølgelse har Schindler's Liste et budskab til fremtiden om aldrig at glemme, hvad der ikke bare skete under 2. Verdenskrig, men også Hitlers oprejsning til magten.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
JB007

Den bedste film jeg har set fra 2.verdenskrig, hvor Liam Neeson spiller så fantastisk. En film der beskriver hvordan jøderne havde det og det overlevelse instinkt de havde. En film man ikke må gå glip af

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Mads

Schindlers List er uden tvivl Steven Spielbergs bedste film. Det var også første gang at jeg faktisk kunne lide Liam Neesons skuespil i en film. Før i tiden syntes jeg at han var en kedelig skuespiller, men i Schindlers List synes jeg faktisk at Neeson gør et godt stykke arbejde.

Ralph Finnes spiller også helt fantastisk!!! Det er ærgerligt at han ikke vandt en oscar for hans rolle. Han spiller den mest ondeste nazist i denne film (Helt klart Finnes bedste rolle). Og musikken er også fantastisk!

Schindlers list er også en af mine yndlings film!!! :)

Stem op!
5
Stem ned!
0
(reset)
Anonymuser/0

Så den for et års tid siden i skolen og elskede den! Endte med at købe den på DVD og har set den adskillige gange. Den er både smuk og tragisk på samme tid. Samt et smukt soundtrack der matcher filmens stemning hele vejen igennem. Vil klart anbefale den ;)

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
lars

man for næsten helt løst til at græde ,fra start til slut.smukt det er den...

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
S. Rico

Super super 2. verdenskrigsfilm. Liam Neeson er perfekt, og det samme er filmen. Men hvordan i alverden kunne Spielberg nå at lave både denne og Jurassic Park samme år (1993)?

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.